Žulj

Žulj je zaprta poškodba, ki običajno nastane zaradi neprimerne obutve oziroma nogavic. To zlasti občutijo dame, ki dajejo večji poudarek na videz čevljev kot pa na njihovo praktičnost in udobnost. Žulji pa so še posebej pogosti in nadležni v poletnih mesecih. Pogosti zaradi nošnje čevljev na boso nogo in potenja stopal, nadležni pa zaradi "neestetskega" izgleda stopal, polepljenih z raznimi obliži.

Žulji nastanejo na izpostavljenih delih stopal med hojo, tekom ali med ponavljajočimi se gibi (tudi na dlaneh npr. med telovadbo z utežmi). Najhitreje pa nastanejo na vlažnih delih kože, večkrat v toplejših vremenskih razmerah. Če trenje ni tako močno, traja pa dlje časa, nastane otiščanec. Nepravilno oskrbljeni žulji in otiščanci lahko povzročijo okužbo in ulkus (večjo, globljo rano, ki ponavadi potrebuje zdravniško pomoč).

zulja ne smete predirati

Zaprtega in s tekočino napolnjenega žulja ne smete predirati, saj lahko v rano pridejo bakterije ali virusi ter jo okužijo. Če pa je rana že odprta, jo je treba čistiti, razkuževati, mazati s smrekovim mazilom in zaščititi z obližem.

Bodite pozorni na to, da žulj zaščitite pred umazanijo. To je še posebej pomembno v spomladanskih in poletnih dneh, ko pogosto nosimo odprto obutev.

Obvezna oprema?!

Za hitrejše celjenje žuljev priporočamo Smrekovo mazilo, saj vsebuje smrekovo smolo, ki je posebno učinkovito pri celjenju ran. Smrekova smola namreč deluje proti številnim mikrobom in preprečuje razvoj glivic. Smrekovo mazilo je vsestransko mazilo in je nepogrešljivo pri pohodnikih, tekačih, hokejistih, smučarjih, ter drugih rekreativnih in profesionalnih športnikih.

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Utrujene noge, lomljivi nohti, boleči sklepi, manjše ranice … pri vseh nadlogah mi pomaga čudovito smrekovo mazilo!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Po vsaki turi namažem utrujene noge s smrekovim mazilom,... Da ne dolgovezim: zelo, zelo uporabna zadeva."
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Za nakup sem se odločila, ker zagovarjam naravne izdelke brez kemikalij"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..