Vraščen noht

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov).

Vsakdo, ki se je že srečal z vraščenim nohtom ve, kako neznosno skeleča je lahko ta nadloga!

Prav ponižuječe se zdi, da nas lahko premaga nekaj tako majhnega in “nepomembnega”, kot je vraščen noht. Toda tudi najbolj utrjeni profesionalni športniki, ki so navajeni kot del svojega treninga prenesti marsikaj, lahko dobesedno pokleknejo pred bolečino vraščenega nohta.
 • Bijete bitko z bolečino tudi vi?
 • Se želite enkrat za vselej posloviti od vraščenega nohta na naraven način?
 • Iščete preprosto, a učinkovito rešitev?
 • Želite spet uživati v aktivnem življenju?

Potem berite naprej, kajti v članku vam bomo razkrili, kako se znebiti vraščenih nohtov in preprečiti, da bi se še kdaj pojavili!

Noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo. V hujših primerih se zaradi draženja razrašča mehko tkivo obnohtja. Stanje lahko še poslabšajo slabe higienske navade.

"Smrekovo mazilo je zelo super izdelek, uporabljam ga jaz in cela moja družina za masiranje mišic po napornih treningih in predvsem je super za poškodbe, konkretno pri izvinih. Tudi zelo dobro neguje kožo. Uporabljam tudi ognjičevo mazilo in smo tudi s tem izdelkom zelo zadovoljni. Spštujem, da je izdelek ročno narejen v Sloveniji, zaupam v vašo izdelavo. Edino 50ml mazila se porabi zelo hitro, zato bi lahko ponujali tudi večje količine. Srečno in LP"

S. Rebek, 2.2.2015, Miren, Slovenija

"Tako bom začel, sem delavni invalid tretje kat. Predčasno upokojen z poškodovanimi sklepi. Ker bolečine v sklepih in križu kljub uživanju tablet mazil in ter terapij niso nehale sem se odločil da probam smrekovo mazilo.Rezultat je presenetljiv stanje se je izboljšalo bolečine so izginile sem bolj gibčen in sproščen.Lepo je da se vračamo k naravi in da je izdelek domač. Priporočam ga vsakemu ki se potoži da ga kaj boli."

Lp V. Stepančič, 22.5.2015, Vočja Draga, Slovenija

Po več kot 10 letih trpljenja je s pomočjo smrekovega mazila v 2 dnevih spet postal gospodar svojega življenja. Prej mu je vladala le bolečina.

Spremembe nohtov na rokah in nogah so lahko znak težav, ki segajo veliko dlje od vaših prstov na rokah in nogah. Težave z nohti so pogosto znak zdravstvenih težav ali pomanjkanja določenih vitaminov in mineralov.

Sicer je praksa, da vraščen noht zdravijo kirurško z operacijo nohta, vendar so pogoste ponovitve, poseg je tudi zelo boleč!!!

vrascen noht

 

Kako lahko omilimo težave vraščenega nohta? Naučite se preprečiti (ponovni) nastanek vraščenega nohta!

 • S ščipalcem noht vedno odstrizite ravno.
 • Ne strizite nohtov prekratko.
 • Nohte strizite vsak teden, s tem boste preprečili pritisk na koncu nohta, ker le-ta lahko potisne robove v kožo.
 • Redno (vsakodnevno) si z milom umijte noge.
 • Nosite čiste, udobne bombažne nogavice.
 • Nosite ustrezno veliko, udobno, čisto, mehko, suho obutev. Prepovedani so koničasti čevlji in visoke pete!
 • Noht si vsak večer namažite s smrekovim mazilom, ki vsebuje naravno smrekovo smolo.

Zakaj smrekovo mazilo? Učinkovitost smrekove smole skoraj ne pozna meja, z njo bodo izginile tudi tegobe vraščenega nohta!

Zdravilne učinke smrekove smole so poznali že naši pradedje, saj so jo s pridom uporabljali v zdravilstvu za celjenje ran, gnojnih razjed, vnetij in drugih poškodb na koži.

Modrost naših dedov pa potrjujejo tudi najnovejše znanstvene raziskave: finski zdravniki in znanstveniki pod vodstvom dr. Arna Sipponena so namreč raziskovali, ali so zdravilni učinki smrekovega mazila, pripravljenega po tradicionalnem postopku, le ljudske pripovedke ali pa ima to mazilo resnično zdravilne učinke.

 • Raziskave so neposredno potrdile, da ima smrekova smola pomemben protimikrobni vpliv na rast patogenih kožnih bakterij.
 • Tradicionalno mazilo iz smrekove smole je dokazano bistveno bolj učinkovito pri zdravljenju svežih, odprtih in gnojnih ran kot uporaba medicinskega hidro-gela.
 • Smola pospešuje čiščenje in celjenje ran, preprečuje okužbe ter ima protivnetno delovanje.
 • S svojimi učinkovinam in pospešitvijo krvnega pretoka spodbuja tudi regeneracijo celic in tkiva in tako še dodatno pomaga pri zdravljenju.

Agencija za zdravo življenje vam zato za nego z vraščenega nohta priporoča izvrstno in popolnoma naravno smrekovo mazilo.

Kot vsi naši izdelki se tudi smrekovo mazilo odlikuje po tem, da v svojem skrivnem arzenalu - poleg prave smrekove smole vsebuje le najboljše naravne sestavine, ki zagotavljajo resnično kvaliteten izdelek.

Zgoraj opisano zdravilno moč smrekove smole smo tako združili še z močjo olivnega olja in čebeljega voska.

Olivno olje kožo neguje ter jo naredi voljno in mehko. Čebelji vosek deluje antiseptično, poleg tega pa čez poškodovano kožo naredi zaščitni sloj, ki omogoča, da zdravilne učinkovine smrekove smole prodrejo globoko v notranjost in še pospešijo zdravljenje.

"Spostovani,izdelek sem nasla na spletu,sem po operaciji vratne hrbtenice in me se ena caka... Iskala sem nekaj naravnega za sprostitev vratnih misic. Moram povedati,da mi je bolecina popustila ze po petih dneh,super kremica. Sem jo ze priporocila prijateljicam. Hvala za ta proizvod!! Lepo vas pozdravljam."

M. Horakova, 31.7.2015, Pragersko, Slovenija

"Spoštovani! Zahvaljujem se za prejeto smrekovo mazilo. Naročila sem ga, ker imam občasne bolečine v kolenih in v desni rami. Kljub mojim 66 letom, sem še vedno zelo aktivna ( joga, pilates, hoja, plavanje…). Bolečine so moteče in jih skušam sama omiliti, kar mi z vašim mazilom uspeva!! Za enkrat so rezultati že opazni! Vsekakor pa cenim to, da je izdelek naš, slovenski, ročno izdelan in naraven. Mislim, da sem na pravi poti… Hvala in lep pozdrav,"

M. Mihelčič, 18.2.2015, Krka, Slovenija

Za vztrajnost boste bogato nagrajeni!

Še en nasvet: Z mazanjem pričnite čimprej in ne obupajte prehitro! Zelo pomembno je, da vztrajate in ne vržete puške v koruzo sredi poti, saj boste le ob dosledni uporabi mazila nagrajeni z lepimi nohti. Če boste terapijo prehitro prekinili, se lahko stanje ponovno poslabša.

Predstavljajte si, da vam zaradi vraščenega nohta ni več potrebno preživljati muk …

Poleg tega si zamislite tudi, kako uživate v vsakodnevnih opravilih in v vseh stvareh, ki vas resnično veselijo. Brez bolečin!

Zato ne čakajte in ne razmišljajte, ali bi ali ne bi … Če boste ostali pri tem, se situacija zagotovo ne bo izboljšala, dokaj verjetno pa je, da bo vedno hujše.

Narediti morate prvi korak: naročite smrekovo mazilo še danes! Z redno uporabo bodo bolečine popustile, oteklina bo uplahnila, vaši nohti pa bodo spet zdravi.

Presenečeni boste, kako dobro se bo koža okrog nohta odzvala na smrekovo mazilo in se vam zahvalila!

Naročite takojMonika Mrše, Agencija za zdravo življenje"Postanite zadovoljen uporabnik smrekovega mazila tudi vi. Odločitev za nakup smrekovega mazila bo vaš pravi korak h kvalitetnejšemu življenju. Z redno in pravilno uporabo mazila boste hitreje dosegli želene rezultate. V Agenciji za zdravo življenje vam želimo veliko uspeha in življenje brez bolečin! Bodite lepi in zdravi še naprej."
Monika Mrše, Agencija za zdravo življenje

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Sem “živi dokaz” kako vsestransko uporabno je smrekovo mazilo!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Sem človek, ki pač puške ne vrže tako zlahka v koruzo. In domače, naravno mi res veliko pomeni!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Pri uporabi smrekovega mazila so glivice končno priznale svoj poraz"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..