Moja dveletna hčerka je lani jeseni na mezinčku leve roke dobila suho kožo, ki je občasno tudi razpokala. Hkrati se je ponoči včasih tudi spraskala do krvi. Ker takrat še nismo uporabljali mazil, se je stanje razširilo tudi na prstanček, zato smo se odpravili k dermatologinji.

Dermatologinja je predpisala kortikosteroidno kremo

Nad tem nisem bila preveč navdušena, saj so take kreme precej agresivne. Zato je potrebno mazati le kratek čas, ko pa se stanje malo izboljša, prenehati z mazanjem. Poskusila sem dvakrat, mazala par dni, ko pa sem prenehala, se je že po enem tednu zadeva ponovila.

Dermatologinja mi je priporočila tudi negovalno kremo, ki so mi jo naredili v lekarni, pa žal tudi ni bilo kakšnih opaznih rezultatov.

V tem času smo hčerkico peljali tudi na alergološke teste na vse pogoste alergene, vendar se je izkazalo, da na njih (pršice, gluten, mleko, jajca …) ni alergična. Diagnoza: atopijski dermatitis, ki ga povzroča neznana snov. Taka vrsta dermatitisa naj bi pri 80% otrok izvenela, ko pridejo v osnovno šolo. Upam, da bomo med temi odstotki.

Nato mi je na srečo znanka priporočila vaše smrekovo mazilo

Medtem mi je znanka povedala, da je njena punčka imela poškodbico - ranico na kolenčku. Čez noč so jo namazali s smrekovim mazilom in takoj je bilo ok. Dala mi je vzorček mazila, s katerim sem namazala suho kožo na roki svoje hčerkice. Izkazalo se je, da gre s tem mazilom stanje kože na bolje. Znanka mi je posredovala tudi vaš link in mazilo sem takoj naročila.

Hčerkici sem mazilo na kožo nanašala zvečer po tuširanju in zjutraj. Redno, vsak dan.

Koža je postala nežnejša, ne razpoka, dermatitis se ne širi naprej na prstanček in sredinček.

Izboljšanje sem opazila že po nekaj dnevih, po kakšnem tednu pa je stanje tako, kot je zdaj. Rekla bi, da gre za 70% izboljšanje. Opažam, da je izsušenost kože odvisna tudi od tega, kaj dela. Ko je bila v toplicah, je bilo super. Če pa je veliko zunaj, se veliko igra v peskovniku itd, pa je koža malo bolj izsušena.

Kožo ji mažem že 2 meseca in ji jo bom še naprej, saj mazilo nima nobenih škodljivih učinkov.

Skratka, vidim pozitiven učinek in sem vesela, da je stanje izboljšano! Tudi dostopnost izdelka in vaša odzivnost sta me prijetno presenetila. Da ne govorim, kako pomembno se mi zdi, da je izdelek naraven, domač in ročno izdelan proizvod.

Mazilo sem priporočila tudi prijateljici, katere sin ima prav tako atopijski dermatitis, pa svojemu tastu, ki je imel vneto koleno, sebe sem mazala, ko me je “usekalo” v križu … same pozitivne izkušnje ;)

Erna N. M.

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Zadovoljna je tudi sinova dermatologinja. Svetovala mi je, naj se kar “držim” smrekovega mazila, saj sinova koža res dobro odreagira nanj!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Moja izkušnja z nakupom smrekovega mazila je več kot odlična, saj mi pomaga na 1001 način!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"S smrekovim mazilom sem izredno zadovoljna, saj je res vsestransko uporabno!"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..