Ste vedeli?

Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi! Tako smolo kot sokove, ki nastanejo pri žvečenju, lahko brez skrbi tudi pogoltnete.

Pokukajmo v preteklost:

Skoraj vsa plamena ameriških Indijancev so iz smole izdelovala žvečilnemu gumiju podobno stvar. Žvečili so zato, da so si očistili zobe in osvežili dah. Poleg tega so smrekovo smolo kot posladek pogosto dajali tudi otrokom.

To je Johnu Curtisu, začetniku industrije žvečilk, leta 1848 dalo idejo za izdelavo prvega žvečilnega gumija, imenovanega smrekova žvečilka (ang. spruce gum). In res: slabo stoletje nazaj si lahko vstopil v katerokoli ameriško trgovino, položil na pult peni ali dva in v zameno dobil zavojček žvečilk iz smrekove smole. Na voljo so bile celo različne znamke teh nesladkanih žvečilk z značilnim okusom po smrekovem lesu!

Kasneje so na tržišče prišle moderne vrste žvečilnih gumijev - mehkejše, veliko bolj sladke, ki so kmalu izrinile smrekove žvečilke

Radi žvečite?

Vas moti presladek okus ter močne arome v modernih žvečilkah? Žvečilko iz smrekove smole si lahko naredite kar sami! In ne pretiravajte: žvečite oz. pogoltnite le manjše količine smole, saj so v njej snovi res koncentrirane.

Več v videu.

Zobozdravniki svetujejo:

Žvečenje žvečilnih gumijev pomaga ohranjati zdrave zobe. Žvečenje vzpodbuja tvorjenje sline, ki nevtralizira kisline v zobnih oblogah, preprečuje nastajanje kariesa in odstranjuje ostanke hrane.

Mi priporočamo žvečenje nesladkanih žvečilnih gumijev!

smrekova smola zvecilni

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

mnenje smrekovo mazilo
"Ne morem verjeti, da mi je smrekovo mazilo tako pomagalo pri nekajletni oteklini gležnja in kolena!" Preberi več..
smrekovo mazilo stranka
"Najbolj pomembno, je to, da so vsi vaši izdelki ročno delo in da so domači."
Preberi več..
smrekovo mazilo stranka
"Odločila sem se za nakup kreme in moram reči, da sem zadovoljna. Mazilo sem priporočila tudi prijateljicam." Preberi več..

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..