Smrekova smola kot kadilo

Beseda "kadilo" (angl. incense) izhaja iz latinskega izraza "incendre", kar pomeni "goreti". Kadilo sestavljajo naravne dišeče snovi, ki pri izgorevanju proizvajajo prijeten aromatičen vonj.

 Že tisočletja se kadila uporabljajo pri verskih obredih, obredih ritualnega očiščenja, za meditacijo, aromaterapijo, za izboljšanje razpoloženja in prekrivanje neprijetnih vonjav.

smrekova smola kadilo

 

Skozi zgodovino človeštva so tako sežigali tudi smrekovo smolo (in smolo drugih iglavcev) ter uživali v njeni aromaterapevtski moči. Pri tem procesu namreč ne  očara le pogled na smolo, ki gori, ampak se sproščajo tudi čudoviti zemeljski vonji. Vonji, ki nas spet spomnijo na našo starodavno povezanost z ljudstvi, ki so pred mnogimi leti na ta način častila svoje bogove.

 

  • Smola iglavcev se uporablja kot kadilo na identičen način kot vsem poznana kadila Frankincense (kadilna bosvelija), Mira ali grški Mastix.
  • Dišeča smola lahko kot kadilo služi v sveži obliki ali pa v postarani, kristalizirani obliki.
  • Smola se kot kadilo uporablja na vse tradicionalne načine - na vročem oglju, v električnih kadilnikih, samostojno ali v kombinaciji z drugimi dišečimi snovmi (zelišča itd).

smrekova smolaDandanes je še kako pomembno, da si znamo vzeti malo časa samo zase, da se umirimo in sprostimo ter najdemo ravnovesje. Aromatična kadila nam bodo pri tem v veliko pomoč!

Oglejte si tudi kratek video, kako uporabiti smolo in zelišča za kadilo.

 

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

mnenje smrekovo mazilo
"Ne morem verjeti, da mi je smrekovo mazilo tako pomagalo pri nekajletni oteklini gležnja in kolena!" Preberi več..
smrekovo mazilo stranka
"Najbolj pomembno, je to, da so vsi vaši izdelki ročno delo in da so domači."
Preberi več..
smrekovo mazilo stranka
"Odločila sem se za nakup kreme in moram reči, da sem zadovoljna. Mazilo sem priporočila tudi prijateljicam." Preberi več..

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..