Bilo je v poletnem času, junija, ko so se na vnukinjini desni nogi, na koži nad prstki pojavili mehurčki. Seveda je hči vnukinjo takoj peljala k pediatrinji. Le-ta je sklepala, da gre za neko vnetje in ji predpisala antibiotike.

Kljub jemanju amoksiklava se stanje na nogici ni izboljšalo

Odločili smo se še za drugo mnenje in odšli do drugega zdravnika, kjer so svetovali mrzle obkladke s fiziološko raztopino in strogo počivanje, kar je v bistvu pomenilo, da vnukinja sploh ni smela niti hoditi.

Mehurčki so kasneje počili, naredile pa so se rdeče bunkice. Slabih 14 dni smo hodili k zdravnikom, tudi med vikendom, predpisovali so ji takšno in drugačno mazilo …

Prišel je čas, da se odpravijo na težko prislužene počitnice na morju. Vsega smo imeli že dovolj, saj se ni kazalo nobeno izboljšanje. To res ni bilo podobno ničemur več!

Zato sem se odločila, da grem skupaj s hčerko k vnukinjini pediatrinji in zahtevam napotitev na dermatološko kliniko!

Razložila sem, da zadeva že predolgo traja, da vnukinja še vedno jemlje antibiotike, da jo moramo nositi po rokah … boljše pa ni bilo.

Na dermatološki so vzeli bris in ugotovili, da gre za glivice! Predvidevali smo, da jih je vnukinja “staknila” na tržnici v sanitarijah, ker je imela obute odprte sandalčke.

Ko sem zaslišala diagnozo glivice, sem hčerki rekla: “Veš kaj, jaz imam pa doma smrekovo mazilo!” in ji prepustila en lonček tega mazila (v akciji sem dobila dva lončka mazila). Sama ga namreč uporabljam pri različnih bolečinah, ker sem že malo starejša ;).

Pridno smo pričeli z uporabo smrekovega mazila!

Vnukinji smo nogico (kjer so bile glivice) zjutraj, opoldne in zvečer namazali z mazilom. Rezultat ni izostal: ko smo “dali stran kemikalije” in pričeli redno, večkrat na dan uporabljati smrekovo mazilo, se je izboljšanje pokazalo že po slabem tednu. In ob redni uporabi mazila so so se glivice čez poletje poslovile!

Vnukinja mi še vedno včasih reče: “Babi, a imaš ti še vedno “uno tvojo čudežno kremo?” ;)”

Za nakup smrekovega mazila sem se odločila, ker je naravno. Ko mi ga bo zmanjkalo, ga zagotovo spet naročim, saj s kemikalijami nisem v najboljših odnosih. Sama si tudi pripravljam različne naravne pripravke, npr. za višanje odpornosti organizma, proti kašlju … Uporabo sem svetovala tudi bratrancu in drugim sorodnikom. Saj veste: vsak najraje poseže po nečem, kar so preizkusili že drugi. In je delovalo!

Zato vsem priporočam, naj zaupajo smrekovemu mazilu, ga preizkusijo in seveda vztrajajo!

Glivično vnetje nohtov: ko majhna skrivnost postane neobvladljiv problem!

Najbolj pogost vzrok odebeljenih. rumenih nohtov na nogi je glivična okužba nohtov (onihomikoza). Glivično vnetje lahko vaš noht spremeni v odvratno, debelo, rumeno, razcepljeno zmešnjavo, ki v najbolj kritičnih primerov lahko tudi boli.

Ta nalezljiv, trdovraten in ponavljajoč pojav se najprej začne kot bela ali rumena lisa pod konico nohta. Sčasoma, ko se glivice razraščajo in infekcija prodira globje, pa vnetje povzroča obarvanje, odebelitev in lomljivost nohta, ki lahko celo odstopi.

Znaki glivičnega vnetja nohtov: ste okuženi tudi vi? Hitri test!

Kot smo že omenili, so najbolj običajni simptomi glivičnega obolenja nohtov precej očitni. Če je vaš noht:

  • obarvan rumeno, zeleno ali črno
  • debelejši kot ostali (zdravi) nohti
  • se lušči, cepi ali odstopa
  • ima spremenjeno obliko in neprijeten vonj

potem je zelo verjetno, da so glivice našle svoj dom tudi na/v vaših nohtih.

Z naravo proti težavi? Razkrivamo moč smrekove smole!

smrekova smola levo

Zdravilne učinke smrekove smole so poznali že naši pradedje, saj so jo s pridom uporabljali v zdravilstvu za celjenje ran, gnojnih razjed, vnetij in drugih poškodb na koži.

Stoletno modrost pa potrjujejo tudi najnovejše znanstvene raziskave, ki dokazujejo, da smrekova smola deluje tudi kot odličen antimikotik, kar pomeni, da uspešno zavira rast gliv in se zato lahko učinkovito uporablja tudi pri glivičnih obolenjih nohtov. Poleg tega pa s svojimi učinkovinami spodbuja tudi regeneracijo tkiva ter tako dodatno pomaga pri zdravljenju.

Agencija za zdravo življenje vam zato za nego z glivicami okuženih nohtov priporoča izvrstno in popolnoma naravno smrekovo mazilo. Za uspešne rezultate priporočamo, da mazilo redno, večkrat na dan nanesete na popolnoma suh noht.

Pred vsakim nanosom mazila noge temeljito umijte, saj bo mazilo na čistih nohtih delovalo učinkovitejše.
Na noht nanesite mazilo v tankem sloju in ga dobro vtrite, tako da bo delovalo tudi v notranjosti nohta. Ne pozabite se namazati pod nohtom, saj se glivice skrivajo tudi tam.
Za boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijte s povojem ali polivinilasto folijo.

garancija smrekovo mazilo

Tudi vi si zaslužite lepe in zdrave nohte, vaši nohti pa si zaslužijo smrekovo mazilo!

Zato naj se le-to še danes pridruži ostalim izdelkom v vaši domači lekarni! Zagotovite si svoj lonček takoj!

 

Klikni tu - Več o ceni in načinu naročila

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Sem “živi dokaz” kako vsestransko uporabno je smrekovo mazilo!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Sem človek, ki pač puške ne vrže tako zlahka v koruzo. In domače, naravno mi res veliko pomeni!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Pri uporabi smrekovega mazila so glivice končno priznale svoj poraz"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..