Mazilo sem priporočila tudi prijateljici, ki ima prav tako otroka s to boleznijo.

Z vašim smrekovim mazilom me je najprej seznanila moja mama, ki vedno rada poišče stvari za različne težave kar na internetu.

Moj sin ima atopijski dermatitis, bolezen, ki se v akutni fazi kaže kot suhi lišaji po telesu (ekstremno suha koža), ki močno srbijo, tako da se človek lahko spraska tudi do krvi.

Bolezen so mu identificirali že pri 5 mesecu starosti. Še posebej veliko problemov ima v zimskem času, ko na rokah oz. členkih prstov zaradi nižje vlage v zraku dobi suho, poroženelo kožo.

Želela sem poizkusiti nekaj naravnega in to, da je vaše smrekovo mazilo iz naravnih sestavin, mi je dalo misliti, da bomo z uporabo zadovoljni.

In res je bilo tako. Prej smo več let uporabljali različne medicinske kreme, ki so sicer tudi delovale, vendar je v njih veliko kemije, pa tudi koža se po določenem času navadi na vedno enake sestavine.

Lansko zimo pa sem si pri mami “sposodila” nekaj vašega mazila in sinu zvečer namazala roke ter malo obvila, da se je mazilo dobro vpilo.

Že naslednje jutro sem opazila bistveno izboljšanje!

Zato sem se odločila, da bom kremo naročila tudi sama. Zdaj sinu vsak dan, preden gre ven, na mraz, na tanko namažem roke in težav s kožo na členkih nima več!

Uporaba smrekovega mazila je pri nas postala vsakdanja rutina za nego kože, ki “trpi” zaradi dermatitisa

Kako ga uporabljam? Po kopanju, ko so pore po stiku s toplo vodo bolj odprte, sinu roke na rahlo obrišem oz. popivnam in takoj nanesem mazilo, tako da mazilo v notranjost kože zapre tudi vlago, ki je ostala na površini kože. Koža ljudi z atopičnim dermatitisom namreč še posebej potrebuje vlago.

Čez mazilo dam gazico, ki preprečuje, da bi se mazilo razmazalo. Čez pa še posebne rokavičke, ki sem jih sama naredila iz nogavic, in ki gazico obdržijo na mestu. Izboljšanje kože je res opazno!

Sina temeljito pregledujem. Tudi druge kritične predele po telesu (kjer opazim kak lišaj), redno, malo bolj na debelo namažem s smrekovim mazilom in pustim, da koža diha.

Zadovoljna je tudi sinova dermatologinja. Svetovala mi je, naj se kar “držim” smrekovega mazila, saj sinova koža res dobro odreagira nanj!

Postopek ponavljam vsak dan. Mazilo mu namažem zvečer, preden zaspi, pa tudi večkrat na dan oz. ko mi potoži, da ga nekje skeli. Zdaj je že toliko star, da gre že sam po mazilo in se tudi namaže ;).

Bolezen sicer obstaja, a je z redno uporabo smrekovega mazila zajezena!

Stanje se je z rednim mazanjem tako izboljšalo, da nihče ne bi niti rekel, da ima moj sin to bolezen.

V družini mazilo uporabljamo vsi in za različne namene: suha koža, mozolji, turi, rane ...

Vsi imamo bolj suho kožo in smrekovo mazilo pridno uporabljamo. Stanje kože se res hitro “popravi”.
Kadar imam sama kakšen problem, kot je mozolj ali tur, si prav tako pomagam z mazilom.
Naši beli mucki so zaradi raka na ušesih odrezali konice uhljev. Tudi njej sem rano in brazgotino mazala s smrekovim mazilom in rana se je lepo zacelila.

Mazilo sem priporočila tudi prijateljici, ki ima prav tako otroka s to boleznijo. Z veseljem ga omenim vsakemu s podobnimi težavami!

Vsem bi sporočila še naslednje: vztrajnost poplača! V primeru, da sinu mazila nisem nanašala redno, vsak dan, sem opazila, da se je stanje spet poslabšalo. Zato moraš biti sistematičen in vsak dan vztrajati.

Jana Korečič

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Zadovoljna je tudi sinova dermatologinja. Svetovala mi je, naj se kar “držim” smrekovega mazila, saj sinova koža res dobro odreagira nanj!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Moja izkušnja z nakupom smrekovega mazila je več kot odlična, saj mi pomaga na 1001 način!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"S smrekovim mazilom sem izredno zadovoljna, saj je res vsestransko uporabno!"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..