Obvladajte bolečino v gležnju brez protibolečinskih tablet!

zvin gleznja1

Boleče noge so na žalost precej pogost problem, še posebej pa je (pre)velikim obremenitvam pogosto izpostavljen gleženj. Zato ni nič čudnega, da ni potrebno veliko in že pride do takšnih in drugačnih poškodb tega občutljivega dela telesa.

 

Bolečina je opozorilni znak, ki ga ne smemo ignorirati!

Vsak korak pomeni novo trpljenje in vsakodnevni opravki lahko postanejo prava muka. Bolečina v gležnju ne onemogoči le našega gibanja, ampak lahko “ohromi” tudi naše življenje. Z njo nam telo sporoča, da je nekaj narobe. Lahko je posledica različnih vzrokov: prevelike obremenitve, poškodbe, kot je zvin gležnja, vnetja kit oz. sklepa, putike, poškodba živca, infekcije gležnja ..., pa še kaj bi se našlo.

Največkrat pa je vzrok bolečini prav zvit gleženj…

zvit glezenj kosti

in taka poškodba je lahko prav strašljiva izkušnja, še posebej, če ne veste, kako resna je. Dovolj je že neroden korak, ki spravi vaš gleženj v nenaravni položaj, in že pride do nategnjenih ali celo natrganih vezi.

Bistvenega pomena je, da vsaki bolečini pridemo do dna in ustrezno ukrepamo. Okrevanje pri lažje poškodovanem gležnju ponavadi traja teden ali dva, pri trdovratnejših poškodbah pa tudi nekaj mesecev. Seveda pri tem lahko storimo veliko tudi sami!

V okvirčku: Vsaka poškodba res ne pomeni, da morate obiskati zdravnika. Ključno pa je, da znate presoditi, kdaj je poškodba takšna, da si sami ne boste dovolj učinkovito pomagali. Takrat morate poiskati zdravniško pomoč.

 

Klikni tu - Več o ceni in načinu naročila

Z vsemi topovi nad bolečino v gležnju: 7 najboljših ukrepov za lajšanje težav!

7 ukrepov

1.Obvezno počivajte!

Izrednega pomena je, da gležnja ne obremenjujemo preveč, dokler je bolečina močna in gleženj oteka. Zato vsaj 48 ur ne obremenjujte noge in si privoščite počitek.

2. Hladite obolelo mesto

Hladilna obloga deluje naravnost blagodejno, saj nizka temperatura omrtviči območje, zmanjša vnetje ter s tem tudi bolečino.

Kako? V plastično vrečko položite nekaj ledenih kock, vse skupaj pa zavijte v tanko brisačo. Brisačo z ledom položite na obolelo območje za 20 minut. Postopek ponovite večkrat na dan.

zvit glezenj2

3. Namakajte gleženj v kopeli z grenko soljo

Takšna kopel bo prav tako olajšala bolečino, saj grenka sol pospeši cirkulacijo in sprosti mišice.

zvit glezenj3

Kako? Napolnite lavor s primerno toplo vodo, dodajte v vodo grenko sol ter namakajte gleženj od 20 do 25 minut. Postopek ponovite vsaj 3x tedensko.

4. Gležnju privoščite smrekovo mazilo

Za lajšanje bolečine in zmanjšanje otekline na boleče mesto nanesite odlično in popolnoma naravno smrekovo mazilo.

smrekovo mazilo popravljena slika

Kako? Na čisto in suho kožo gležnja nanesite smrekovo mazilo ter ga s krožnimi gibi dobro vtrite, da bo prodrlo tudi v notranjost. Postopek ponovite večkrat na dan.

5. “Učvrstite” gleženj s kompresijskim povojem

Kompresija pomeni ustvarjanje enakomernega pritiska na obolelem območju, kar prav tako pomaga pri zmanjševanju otekline. Kompresijski povoj bo vašemu gležnju dal vso podporo, ki jo potrebuje, vi pa se boste pri tem bolje počutili.

zvit glezenj5

Kako? Kompresijo lahko naredite z elastičnim povojem, lahko pa uporabite tudi kompresijske nogavice. Obolelo mesto imejte povito nekaj dni oz. do takrat, ko bolečina popusti in oteklina izgine.

6. Dvignite nogo, da bo višje, kot je srce

Ulezite se in si pod nogo podložite blazino. To bo omogočilo, da se bo iz poškodovanega gležnja odstranila odvečna tekočina, odtekla pa bo tudi kri in oteklina bo manjša. Noga naj bo dvignjena tudi med sedenjem.

2be6e8bc 74f2 4e2f b6ab c9ba8febea91

7. Masaža je še en odličen način za zmanjševanje bolečin

Nežna masaža bo pripomogla k temu, da se bodo mišice znebile stresa in napetosti. Prav tako se bo pospešila cirkulacija krvi ter zmanjšala oteklina in togost gležnja.

zvit glezenj7

Kako? Za masažo uporabite smrekovo mazilo, saj je tudi negi in masaži kože v predelu sklepov. S svojimi učinkovinami lajša bolečine v sklepih in izboljšuje njihovo gibljivost.

Izkušnje uporabnikov potrjujejo - mazilo s smrekovo smolo je pri odpravljanju bolečin res učinkovito!

ucinkovito

Smrekovo mazilo preverjeno:

 • lajša bolečine v sklepih,
 • umiri vnetje,
 • zmanjšuje okorelost sklepov in izboljšuje gibljivost,
 • obnavlja hrustanec,
 • ter sprosti utrujene mišice.
 • Učinkovito ter varno pospešuje prekrvavitev kože, jo sprošča, ustvarja občutek ugodja ter tako izboljša splošno počutje.
 • Poleg tega pa s svojimi učinkovinami spodbuja tudi regeneracijo tkiva ter tako še dodatno pomaga pri okrevanju.

smrekova smola mazilo

V vaši domači lekarni lonček univerzalnega smrekovega mazila ne sme nikoli manjkati!

Zaradi vseh zgoraj naštetih učinkov je smrekovo mazilo odlična pomoč ne samo pri sanaciji športnih poškodb gležnja (zvini, natrganine, vnete vezi, mišice in pokostnica, preutrujene mišice), ampak tudi pri težavah s sklepi (revmatizem, revmatoidni artritis, artroza ali putika).smrekovo mazilo zvit glezenj

Prej boste pričeli z mazanjem, prej boste začutili olajšanje. Za vztrajnost boste bogato nagrajeni!

 • Za uspešne rezultate priporočamo, da mazilo redno, večkrat na dan nanesete na poškodovano mesto ter ga vtrete v kožo.
 • Za še boljšo učinkovitost namazano mesto povijte s povojem ali polivinilasto folijo in pustite učinkovati čez noč.

Ne pustite, da bi vam bolečine še naprej kvarile življenje!

Smrekovo mazilo naj se še danes pridruži ostalim izdelkom v vaši domači lekarni! Zagotovite si svoj lonček takoj!

Klikni tu - Več o ceni in načinu naročila


Kaj pa smrekova smola?

Po izkušnjah naših uporabnikov za boljše rezultate, ki dosežejo globinski učinek, uporabljamo Smrekovo mazilo, katero ime je dobilo po smrekovi smoli. Smrekova smola s svojimi učinkovinami pomaga lajšati težave in vnetje. S tem posledično pa se lahko izboljša tudi gibljivost in zmogljivost.

smrekovo mazilo

"Smrekovo mazilo je zelo super izdelek, uporabljam ga jaz in cela moja družina za masiranje mišic po napornih treningih in predvsem je super za poškodbe, konkretno pri izvinih. Tudi zelo dobro neguje kožo. Uporabljam tudi ognjičevo mazilo in smo tudi s tem izdelkom zelo zadovoljni. Spštujem, da je izdelek ročno narejen v Sloveniji, zaupam v vašo izdelavo. Edino 50ml mazila se porabi zelo hitro, zato bi lahko ponujali tudi večje količine. Srečno in LP"

S. Rebek, 2.2.2015, Miren, Slovenija

"Tako bom začel, sem delavni invalid tretje kat. Predčasno upokojen z poškodovanimi sklepi. Ker bolečine v sklepih in križu kljub uživanju tablet mazil in ter terapij niso nehale sem se odločil da probam smrekovo mazilo.Rezultat je presenetljiv stanje se je izboljšalo bolečine so izginile sem bolj gibčen in sproščen.Lepo je da se vračamo k naravi in da je izdelek domač. Priporočam ga vsakemu ki se potoži da ga kaj boli."

Lp V. Stepančič, 22.5.2015, Vočja Draga, Slovenija

Navodila za uporabo

navodila za uporabo smrekovega mazila

Pri uporabi mazila za predele mišic in sklepov boste potrebovali vztrajnost in doslednost, saj samo to zagotavlja boljši uspeh. Smrekovo mazilo uporabljajte redno, priporočamo, da si ga vtrete večkrat na dan.

Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo in dobro posušite, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše. Za še boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijemo s povojem.

"Spostovani,izdelek sem nasla na spletu,sem po operaciji vratne hrbtenice in me se ena caka... Iskala sem nekaj naravnega za sprostitev vratnih misic. Moram povedati,da mi je bolecina popustila ze po petih dneh,super kremica. Sem jo ze priporocila prijateljicam. Hvala za ta proizvod!! Lepo vas pozdravljam."

M. Horakova, 31.7.2015, Pragersko, Slovenija

"Spoštovani! Zahvaljujem se za prejeto smrekovo mazilo. Naročila sem ga, ker imam občasne bolečine v kolenih in v desni rami. Kljub mojim 66 letom, sem še vedno zelo aktivna ( joga, pilates, hoja, plavanje…). Bolečine so moteče in jih skušam sama omiliti, kar mi z vašim mazilom uspeva!! Za enkrat so rezultati že opazni! Vsekakor pa cenim to, da je izdelek naš, slovenski, ročno izdelan in naraven. Mislim, da sem na pravi poti… Hvala in lep pozdrav,"

M. Mihelčič, 18.2.2015, Krka, Slovenija

Kdaj boste opazili prve rezultate?

Hitrost okrevanja je zelo različna. Pri manjših težavah se olajšanje začuti že v nekaj dneh. V primeru dolgotrajnih težav pa bo potrebno nekaj mesecev rednega mazanja.

Zelo pomembno je, da vztrajate in ne vržete puške v koruzo sredi poti, saj boste le ob dosledni uporabi mazila začutili izboljšanje. Če boste terapijo prehitro prekinili, se lahko stanje ponovno poslabša.

garancija na smrekovo mazilo
Ne spreglejte: Omogočamo vam nakup brez skrbi! Če z nakupom ne boste zadovoljni, vam bomo v 45 dneh od datuma nakupa kupnino v celoti vrnili. Več na »Nakup brez rizika«

 

Za konec pa še nekaj uporabnih nasvetov:

 • Mazilo lahko uporabljate za celo telo.
 • Mazanja ne prekinjajte, tudi če učinkov ne občutite takoj!
 • Na trdovratnejše poškodbe nanesite debel sloj smrekovega mazila, namazano mesto pa pokrijte z gosto tkanino in polivinilasto folijo. Povijanje je še posebej priporočljivo ponoči v času spanja.
 • Smrekovo mazilo lahko uporabite tudi kot masažno podlago in prizadeta mesta s krožnimi gibi masirajte od spodaj navzgor.
 • Mazilo deluje tudi preventivno, zato vam priporočamo, da si ga nanesete pred vsakim športnim naporom.

Klikni tu - Več o ceni in načinu naročilaMonika Mrše, Agencija za zdravo življenje"Postanite zadovoljen uporabnik smrekovega mazila tudi vi. Odločitev za nakup smrekovega mazila bo vaš pravi korak h kvalitetnejšemu življenju. Z redno in pravilno uporabo mazila boste hitreje dosegli želene rezultate. V Agenciji za zdravo življenje vam želimo veliko uspeha in življenje brez bolečin! Bodite lepi in zdravi še naprej."
Monika Mrše, Agencija za zdravo življenje

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Utrujene noge, lomljivi nohti, boleči sklepi, manjše ranice … pri vseh nadlogah mi pomaga čudovito smrekovo mazilo!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Po vsaki turi namažem utrujene noge s smrekovim mazilom,... Da ne dolgovezim: zelo, zelo uporabna zadeva."
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Za nakup sem se odločila, ker zagovarjam naravne izdelke brez kemikalij"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..

IZKUŠNJE UPORABNIKOV - Več kot 15 poglobljenih intervjujev in več kot 100 mnenj iz različnih virov

 • "Po težki poškodbi levega gležnja sem preizkusila kar nekaj mazil, vendar mi je ravno vaše smrekovo mazilo težave precej olajšalo!PREBERI VEČ...
 • "Ne morem verjeti, da mi je smrekovo mazilo tako pomagalo pri nekajletni oteklini gležnja in kolena!PREBERI VEČ...
×

3 METODE ZA LAJŠANJE BOLEČIN V GLEŽNJU

Brezplačna e-knjiga


Znebite se boleči na naraven način!