Glivice na nohtih

Glivice so mikroorganizmi, ki uspevajo v temnem, toplem in vlažnem okolju. Običajno jih najdemo v zemlji, na živalih in na ljudeh. Toplota in znoj v rokavicah in zaprtih čevljih ustvarjata idealno okolje za njihov razvoj.

Za okužbo na nohtih in stopalih so najbolj zaslužne glivice iz skupine dermatofitov, v nekaterih primerih pa težave povzročajo tudi kvasovke in plesni. Nohte prizadanejo na različne načine, lahko pa privedejo tudi do tega, da noht odstopi.

Ob okužbi noht spremeni barvo - to je še posebej vidno ob robovih nohta - na določenih mestih se odebeli, značilna za okužbo pa sta tudi lomljenje in krušenje nohta. KAKO SE REŠITI TEŽAV?

Glivične okužbe nohtov lahko prizadenejo tako nohte rok, kakor tudi nohte nog, ker pa so izjemno trdovratne in se rade ponavljajo, se jih je potrebno pravilno lotiti. Razlog za njihov razvoj pa naj bi bila tudi dedna nagnjenost in pogoste poškodbe nohtov ali kože na stopalih pri športno dejavnih ljudeh, pri določenih poklicih, kjer je obutev ne zračna, vlažna, skratka primerna za razvoj glivic.

Kar 50 odstotkov vseh sprememb na nohtih predstavljajo glivične okužbe in so med najpogostejšimi vzroki za spremembe na nohtih. Glivično okužbo nohtov ima med 6 in 8 odstotkov odraslih. Pri ljudeh, starih od 40 do 60 let, pa se ta odstotek poveča na 15-20.

kronicna okuzba

Glivice na nohtih (onihomikoze) so kronična okužba, ki se ne težko odpravi sama in se rada ponavlja. Zato je ukrepanje ključnega pomena.

Glivična okužba nohtov poteka počasi, lahko tudi več let. Začne se skorajda neopazno in če je takoj ne obravnavamo, postopoma napreduje in postane kronična. Najprej se pokažejo na prostem delu nohta. Ta postane motno obarvan, odstopa od podnohtja, postane lahko zadebeljen, krhek in lomljiv. Če okužbe še vedno pravilno ne tretirajo, napreduje po nohtu navzgor, vse do zarodnega dela nohtne plošče.

pozdravi glivice

Kako se izogniti glivičnim težavam na nohtih?

  • Pazite, da na javnih površinah ne hodite bosi. Glivice se namreč pogosto zadržujejo na kopališčih, v savnah, telovadnicah, tuš kabinah.
  • Nosite primerno obutev in nikoli ne obujte vlažnih čevljev. Doma obujte čim bolj zračne copate, lahko tudi natikače.

Kaj pa smrekova smola?

smrekova smola

POZOR!

Številne znanstvene raziskave, ki so bile narejene na Finskem so dokazale da ima smrekova smola neverjetne učinke, predvsem deluje protivnetno in antibakterijsko. Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo in dobro posušite, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše.

Agencija za zdravo življenje priporoča, da pri pojavu glivic na nohtih redno uporabljamo Smrekovo mazilo. Z rednim nanosom Smrekovega mazila bodo vaši nohti lepši.

zdravilo za glivice

 

Klikni tu - Več o ceni in načinu naročila


Prepričajte se ob prebiranju mnenj uporabnikov:

"Rezultat je bil več kot odličen, črnina na nohtu se je začela pomikati proti zgornjemu robu nohta."

Jožica Župančič, Suhor, Slovenija --> Preberi celoten intervju

"Prve spremembe sem opazil po dobrem mesecu mazanja ... glivice so končno priznale svoj poraz"

Janez Hauptman, Ljubljana, Slovenija --> Preberi celoten intervju

"Na palcu noge se mi je noht že pred leti obarval rumeno. Noht ni bil ravno grd na pogled, zato sem še vedno upala, da to niso glivice. ... Smrekovo mazilo sem prvič naročila zaradi glivic na nohtu. POMAGA!"

Dragica Benčič, Sava, Slovenija --> Preberi celoten intervju


Tudi vi si zaslužite lepe in zdrave nohte, vaši nohti pa si zaslužijo smrekovo mazilo!

Z redno in pravilno uporabo mazila bodo vaši nohti lepši.

garancija smrekovega mazila
Ne spreglejte: Omogočamo vam nakup brez skrbi! Če z nakupom ne boste zadovoljni, vam bomo v 45 dneh od datuma nakupa kupnino v celoti vrnili. Več na »Nakup brez rizika«

 

Klikni tu - Več o ceni in načinu naročilaMonika Mrše, Agencija za zdravo življenje"Postanite zadovoljen uporabnik smrekovega mazila tudi vi. Odločitev za nakup smrekovega mazila bo vaš pravi korak h kvalitetnejšemu življenju. Z redno in pravilno uporabo mazila boste hitreje dosegli želene rezultate. V Agenciji za zdravo življenje vam želimo veliko uspeha in življenje brez bolečin! Bodite lepi in zdravi še naprej."
Monika Mrše, Agencija za zdravo življenje

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Sem “živi dokaz” kako vsestransko uporabno je smrekovo mazilo!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Sem človek, ki pač puške ne vrže tako zlahka v koruzo. In domače, naravno mi res veliko pomeni!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Pri uporabi smrekovega mazila so glivice končno priznale svoj poraz"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..