smrekova smola

1. Nabiranje smrekove smole nam v Agenciji za zdravo življenje vzame kar nekaj časa, poleg tega pa zna biti kar naporno opravilo, pa vendar je to tista naravna sestavina smrekovega mazila, ki izdelek naredi tako kakovosten in učinkovit.

Preberite nekaj zanimivosti o smrekovi smoli, za katere morda še niste slišali.

Ste vedeli, da v Ribnici na Pohorju, na domačiji Sgermovih, raste najvišja smreka v Evropi in menda tudi na svetu? Po ocenah strokovnjakov je stara več kot 300 let! Skrivnost visoke starosti, ki jo smreke lahko dosežejo, se skriva prav v zdravilnih učinkih smrekove smole, ki nastaja v posebnih žlezah v drevesu in se nato izloča v smolne kanale. Glavna naloga smole je varovanje pred poškodbami ter celjenje ran, ki nastanejo zaradi žuželk, gozdnih živali, strel ali neugodnih vremenskih razmer.

smrekova smola

Sodoben način nabiranja smrekove smole poskrbi, da drevo ob tem ni poškodovano

2. Nekoč so smolo nabirali tako, da so skozi lubje drevesa, vse do nežnih celic v notranjosti, naredili poševne zareze v obliki črke v. Iz zarez je pritekla smola, ki so jo zbirali v posodah, pritrjenih na drevo. Danes je pri nas tak način nabiranja prepovedan, žal pa se še vedno uporablja v določenih delih sveta.

nabiranje smrekove smole

3. Zavedati se moramo, da smola kroži skozi telo iglavcev in celi poškodbe, ki nastanejo na drevesu. Nikakor ne smemo narediti še dodatne škode, zato nabiramo smolo tam, kjer je spolzela navzdol po drevesu, ali pa jo vzamemo iz podrtega drevesa. Smole ne nabiramo na mestu poškodbe, saj tam smolo drevo potrebuje zase.

pridobivanje smrekove smole

"Obliž Narave” s številnimi blagodejnimi učinki na zdravje

4.Že stoletja nazaj so ljudje spoznali zdravilne učinke smole, saj so jo s pridom uporabljali v zdravilstvu za celjenje ran, gnojnih razjed, vnetij in drugih poškodb na koži. Poleg omenjenega je bila zelo razširjena uporaba smole za odpravljanje težav z dihali. Eterična olja smreke, ki se nahajajo v smoli, pomagajo razkužiti in očistiti pljuča ter dihalne poti, zato so jih uporabljali pri težavah z astmo, prehladu, kašlju in tuberkulozi.

5.Stoletno modrost pa potrjujejo najnovejše znanstvene raziskave, ki dokazujejo, da smrekova smola deluje tudi kot odličen antimikotik, kar pomeni, da uspešno zavira rast gliv in se zato lahko učinkovito uporablja tudi pri glivičnih obolenjih nohtov. Poleg tega pa s svojimi učinkovinami spodbuja tudi regeneracijo tkiva ter tako dodatno pomaga pri zdravljenju!

bakterije smrekova smola

Od smreke do vašega doma - lonček naravnega mazila si zasluži mesto v vsakemu domu!

Vsi si zaslužimo sijoče in zdrave nohte. S pravilno uporabo smrekovega mazila bodo tudi vaši nohti lepši! Nikakor ne spreglejte našega naslednjega sporočila s koristnimi informacijami o tem, kako smrekovo mazilo uporabljati, da bo dosežen želen učinek.

Več informacij o Smrekovem mazilu lahko dobite tudi na 051 - 853 - 851

Želim vam lep in zdravja poln dan še naprej!

Maja Horvat

Pomembno

zdravo zivljenje

Mnenja strank

smrekovo mazilo stranka
"Zadovoljna je tudi sinova dermatologinja. Svetovala mi je, naj se kar “držim” smrekovega mazila, saj sinova koža res dobro odreagira nanj!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"Moja izkušnja z nakupom smrekovega mazila je več kot odlična, saj mi pomaga na 1001 način!"
Preberi več...
smrekovo mazilo stranka
"S smrekovim mazilom sem izredno zadovoljna, saj je res vsestransko uporabno!"
Preberi več...

Zanimivo

Sample image
Se vas loteva prehlad?
Preberi več..
Sample image
Ste vedeli? Smrekovo smolo lahko žvečite kot žvečilni gumi!
Preberi več..
Sample image
5 odstavkov, ki vam bodo odprli oči, zakaj je smrekova smola - čudovit dragulj gozda.
Preberi več..